Jezik/Језик/Language:
Ugrožena su Vam prava?
Popunite i pošaljite obrazac
Foto galerija
svakodnevnih aktivnosti...
Pretraga web stranice:

Aktivnosti Ombudsmena | 31.08.2017

Ombudsmen dr. Ljubinko Mitrović primio predstavnice Fondacije Udružene žene Banja Luka

Sastanak sa predstavnicima Fondacije Udružene žene Banja LukaSastanak sa predstavnicima Fondacije Udružene žene Banja Luka

Ombudsmen Bosne i Hercegovine dr. Ljubinko Mitrović sa saradnicima primio je danas u sjedištu institucije Ombudsmena u Banjaluci predstavnice Fondacije Udružene žene Banja Luka, na čelu sa pravnom savjetnicom Lanom Jajčević.

Osnovne teme razgovora bile su jačanje dalje saradnje, s posebnim osvrtom na unapređenje zaštite žena žrtava polne/rodne diskriminacije, kao i razmjena mišljenja o različitim pitanjima iz oblasti diskriminacije žena na osnovu roda/pola.

Ombudsmen je upoznao gošće sa dosadašnjim aktivnostima institucije Ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine kao centralne institucije za zaštitu od diskriminacije i zadacima koji predstoje u ovoj i narednim godinama.

U daljem toku sastanka sagovornici su razmijenili mišljenja o efikasnosti mehanizama zaštite u slučajevima diskriminacije, te načinima i sredstvima za borbu protiv diskriminacije.

Sastanak je protekao u konstruktivnoj atmosferi, uz obostrano iskazanu spremnost za jačanje dalje saradnje kroz realizaciju konkretnih aktivnosti.Aktuelne publikacije


Institucija ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine  © 2018    |    Mapa stranice