Jezik/Језик/Language:
Your rights are violated?
Fill & Send Application Form
Photo albums
of everyday activities...
Website search:

Ombudsman's Activities | 31.08.2017

Ombudsmen dr. Ljubinko Mitrović primio predstavnice Fondacije Udružene žene Banja Luka

Meeting with representatives of Organization “United Women” Banja LukaMeeting with representatives of Organization “United Women” Banja Luka

Ombudsmen Bosne i Hercegovine dr. Ljubinko Mitrović sa saradnicima primio je danas u sjedištu institucije Ombudsmena u Banjaluci predstavnice Fondacije Udružene žene Banja Luka, na čelu sa pravnom savjetnicom Lanom Jajčević.

Osnovne teme razgovora bile su jačanje dalje saradnje, s posebnim osvrtom na unapređenje zaštite žena žrtava polne/rodne diskriminacije, kao i razmjena mišljenja o različitim pitanjima iz oblasti diskriminacije žena na osnovu roda/pola.

Ombudsmen je upoznao gošće sa dosadašnjim aktivnostima institucije Ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine kao centralne institucije za zaštitu od diskriminacije i zadacima koji predstoje u ovoj i narednim godinama.

U daljem toku sastanka sagovornici su razmijenili mišljenja o efikasnosti mehanizama zaštite u slučajevima diskriminacije, te načinima i sredstvima za borbu protiv diskriminacije.

Sastanak je protekao u konstruktivnoj atmosferi, uz obostrano iskazanu spremnost za jačanje dalje saradnje kroz realizaciju konkretnih aktivnosti.Latest publications


The Institution of Human Rights Ombudsman of Bosnia and Herzegovina  © 2018    |    Site Map