Jezik/Језик/Language:
Угрожена су Вам права?
Попуните и пошаљите образац
Фото галерија
свакодневних активности...
Претрага веб странице:

Активности Омбудсмена | 16.09.2021

Омбудсмени проф. др Љубинко Митровић и др Јасминка Џумхур у Москви поводом избора у Русији

МоскваМосква

Омбудсмени Босне и Херцеговине проф. др Љубинко Митровић и др Јасминка Џумхур са сарадницима, у периоду од 16. до 20. септембра 2021. године, бораве у званичној радној посјети Москви, како би у својству посматрача учествовали на изборима за руску Думу.

Омбудсмени ће током званичне посјете, која је организована на позив Комесара за људска права у Руској Федерацији Татјане Москаљкове, размијенити искуства с осталим учесницима у погледу улоге NHRI-а у гарантовању људских и грађанских права изборних и других група.

Омбудсмени ће се том приликом састати са предсједницом Централне изборне комисије Руске Федерације Елом Памфиловом, посјетити Регионални центар за управљање у Московској области и бирачка мјеста у граду Одинтсов, као и Грађанску комору Руске Федерације.

Током боравка у Москви омбудсмени проф. др Љубинко Митровић и др Јасминка Џумхур ће такође посјетити и Јавни штаб за посматрање избора у Москви и бирачка мјеста, те се упознати с радом Центра за ситуације високог комесара приликом посјете „Кући људских права“.

Омбудсмени ће вишедневни боравак у Москви, између осталог, искористити и за посјету истражном затвору у граду Одинтсово, као и истражном притвору бр. 2 Федералне казнено-поправне службе Русије у Москви.

Завршног дана посјете Москви, омбудсмени проф. др Љубинко Митровић и др Јасминка Џумхур присуствују догађају „Изборна ноћ“.Важни линкови


Штитимо права физичких и правних лица у складу са Уставом БиХ и међународним споразумима који се налазе у додатку Устава...
Омбудсмени БиХ

Активности Омбудсмена

Омбудсменка др Јасминка Џумхур учесница треће Кремс конференције о деменцији

Састанак омбудсменке Џумхур са представником центра за изградњу интегритета

Омбудсменка др Јасминка Џумхур присуствује 24. сједници Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине

Омбудсменке др Јасминка Џумхур и Нивес Јукић на састанку са представницима у оквиру пројекта „ЕУ за људска права и анти-дискриминацију у БиХ“

Омбудсмени у Љубљани учествују на Петој регионалној конференцији тијела за равноправност југоисточне Европе

Омбудсменка др Јасминка Џумхур одржала састанак на тему говора мржње

Архива активности


Актуелне публикације


Институција омбудсмена за људска права Босне и Херцеговине  © 2021    |    Мапа странице