Jezik/Језик/Language:
Угрожена су Вам права?
Попуните и пошаљите образац
Фото галерија
свакодневних активности...
Претрага веб странице:

Активности Омбудсмена | 28.10.2021

Омбудсменка др Јасминка Џумхур учествује у раду конференције GANHRI и OVRA

GANHRI, логоGANHRI, лого

Омбудсменка Босне и Херцеговине др Јасминка Џумхур учесница је данашње конференције на тему партнерства између УН-а и NHRI-а на тему под насловом „Јачање одговора Уједињених нација на сексуално искориштавање и злостављање који се концентрише на жртве кроз партнерства са националним институцијама за људска права – изазови и прилике“.

Конференција ће бити одржана у виртуелном формату и у организацији Канцеларије Уједињених нација заговорника за права жртава и GANHRI-ја, који спонзоришу Канцеларија високог комесара Уједињених нација за људска права (OHCHR) и сталне мисије Аустралије, Костарике и Њемачке на маргинама 76. сједнице Генералне скупштине.

Догађај је намијењен подизању нивоа свијести о конкретним изазовима код одбране права жртава сексуалног искориштавања и злостављања од стране запослених у Уједињеним нацијама и везаног особља (и од стране снага које не припадају Уједињеним нацијама, а које функционишу у оквиру мандата Уједињених нација).

Догађај ће пружити платформу за више службенике за права жртава и представнике NHRI-а које је акредитовала GANHRI да презентују примјере добре праксе и прилике у контексту сарадње између интересних страна, а ради подршке остваривању права жртава на помоћ и подршку.

Догађај је конципиран и да подигне ниво свијести међу државама чланицама и запосленим у Уједињеним нацијама о потенцијалу партнерства код формирања стратегије генералног секретара која се концентрише на жртве за борбу против сексуалног искориштавања и злостављања.

Ради се о активности омбудсменке др Јасминке Џумхур.Важни линкови


Штитимо права физичких и правних лица у складу са Уставом БиХ и међународним споразумима који се налазе у додатку Устава...
Омбудсмени БиХ

Активности Омбудсмена

Омбудсменка др Јасминка Џумхур на свечаној вечери у Аустријској амбасади у Сарајеву

Омбудсменка Нивес Јукић на састанку у организацији Дирекције за европске интеграције

Омбудсмен проф.др Љубинко Митровић на завршној конференцији пројекта „Студентском праксом брже до посла“

Омбудсмен Босне и Херцеговине проф. др Љубинко Митровић присуствује наставку 19. сједнице Народне скупштине Републике Српске

Састанак омбудсменке др Јасминке Џумхур с министрицом за одгој и образовање Кантона Сарајево

Омбудсмен проф.др Љубинко Митровић учесник Округлог стола „Изворни Дејтон“

Архива активности


Актуелне публикације


Институција омбудсмена за људска права Босне и Херцеговине  © 2021    |    Мапа странице