Jezik/Језик/Language:
Your rights are violated?
Fill & Send Application Form
Photo albums
of everyday activities...
Website search:

Ombudsman's Activities | 03.02.2023

Sastanak ombudsmenke dr. Jasminke Džumhur i ministrice za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo

The meeting of the ombudsman dr. Jasminke Džumhur and the Minister of Education of Sarajevo CantonThe meeting of the ombudsman dr. Jasminke Džumhur and the Minister of Education of Sarajevo Canton

Ombudsmenka Bosne i Hercegovine dr Jasminka Džumhur i ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović razgovarale su danas u Sarajevu o pitanjima saradnje iz nadležnosti i djelokruga funkcionisanja i rada dvije institucije.

Tokom sastanka razmijenjena su iskustva sa kojima se susreću dvije institucije u komunikaciji sa građanima, kao i informacije o predmetima žalbi građana upućenih Instituciji ombudsmena, te modalitetima buduće saradnje.

Sastanku su prisustvovali i zaposleni u Odjelu za praćenje ostvarivanja prava djece Institucije ombudsmena Hari Hamzić i Andrea Raguž, kao i Nihada Čolić, pomoćnica ministrice, Melisa Mizdrak, stručna savjetnica za inkluziju i Abid Fejzić, sekretar Ministarstva.

Na kraju razgovora ombudsmenka i ministrica su izrazile zadovoljstvo današnjom razmjenom mišljenja i informacija, te se saglasile o potrebi razvijanja dobre međuinstitucionalne saradnje, radi ispunjavanja zajedničkih ciljeva, shodno važećim zakonima.Latest publications


The Institution of Human Rights Ombudsman of Bosnia and Herzegovina  © 2023    |    Site Map