Jezik/Језик/Language:
Ugrožena su Vam prava?
Popunite i pošaljite obrazac
Foto galerija
svakodnevnih aktivnosti...
Pretraga web stranice:

Aktivnosti Ombudsmena | 15.11.2017

Ombudsmenka dr. Jasminka Džumhur učestvuje na radionici "Individualne i društvene posljedice neizvjesnog gubitka - Podrška fakultetima i istraživanjima u Bosni i Hercegovini"

Međunarodni komitet Crvenog krsta, logoMeđunarodni komitet Crvenog krsta, logo

Ombudsmenka za ljudska prava Bosne i Hercegovine dr. Jasminka Džumhur, na poziv Međunarodnog komiteta Crvenog krsta (MKCK), učestvuje u radionici na temu "Individualne i društvene posljedice neizvjesnog gubitka - Podrška fakultetima i istraživanjima u Bosni i Hercegovini", koja se održava u Sarajevu, 14. i 15. novembra ove godine.

Tokom radionice biće predstavljeni rezultati i fokus rada MKCK – 25 godina u Bosni i Hercegovini, društveni, porodični i individualni aspekti problema nestalih osoba, kao i iskustva u radu s porodicama nestalih osoba u Bosni i Hercegovini (1992-1995), te mogući modeli saradnje i prijedlozi podrške fakultetima i studentima u istraživanju ove oblasti.

Ombudsmenka dr. Jasminka Džumhur će se učesnicima skupa obratiti sа svojim referatom na temu: „Proces traženja nestalih osoba i pravni aspekti“.

Učesnici radionice su predstavnici javnih institucija, civilnog društva, akademske zajednice i međunarodnih organizacija, kao i predstavnici udruženja porodica nestalih osoba.Aktuelne publikacije


Institucija ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine  © 2018    |    Mapa stranice