Jezik/Језик/Language:
Your rights are violated?
Fill & Send Application Form
Photo albums
of everyday activities...
Website search:

Ombudsman's Activities | 18.11.2022

Institucija Ombudsmena u kampanji „Djeca preuzimaju“

Institution of the Ombudsman in the "Children take over" campaignInstitution of the Ombudsman in the "Children take over" campaign

U svjetlu kontinuirane dugoročne saradnje, Institucija ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine se pridružila ovogodišnjoj UNICEF-ovoj kampanji „Djeca preuzimaju“ organizovanoj povodom proslave Međunarodnog dana djeteta.

Tim povodom u Područnom uredu Institucije ombudsmena u Sarajevu ombudsmenka Bosne i Hercegovine Nives Jukić u petak 18. novembra 2022. godine primila je predstavnike UNICEF-a i djevojčicu koja je simbolično, na jedan dan, preuzela ulogu Ombudsmena.

Svoj radni dan djevojčica je iskoristila da predstavi svoje želje koje bi kao dijete ostvarila u ulozi ombudsmenke Bosne i Hercegovine.

Istaknuvši zadovoljstvo činjenicom da je na čelo Institucije ombudsmena simbolično došla jedna djevojčica, ombudsmenka Nives Jukić je podsjetila na neophodnost ostvarenja dječijih prava, te podržala učešće djece kao jedno od njihovih temeljnih prava.Latest publications


The Institution of Human Rights Ombudsman of Bosnia and Herzegovina  © 2023    |    Site Map