Jezik/Језик/Language:
Your rights are violated?
Fill & Send Application Form
Photo albums
of everyday activities...
Website search:

Ombudsman's Activities | 02.02.2023

Ombudsmen dr. Nevenko Vranješ na sastanku sa rezidentnom koordinatoricom UN-a za Bosnu i Hercegovinu

Ombudsman dr. Nevenko Vranješ at a meeting with the UN resident coordinator for Bosnia and HerzegovinaOmbudsman dr. Nevenko Vranješ at a meeting with the UN resident coordinator for Bosnia and Herzegovina

U srijedu, 1. februara 2023. godine ombudsmen Bosne i Hercegovine dr. Nevenko Vranješ sa pomoćnicima Ombudsmena Aleksandrom Marin-Diklić i dr Predragom Raosavljevićem primio je u Sjedištu Institucije ombudsmena u Banjaluci rezidentnu koordinatoricu UN-a za Bosnu i Hercegovinu Ingrid Macdonald i njene saradnike.

Na sastanku je razgovarano o pitanjima koja se tiču rada i funkcionisanja Institucije ombudsmena te međusobnoj saradnji. S obzirom na mandat ove institucije, na sastanku je, takođe bilo riječi o pitanjima iz oblasti slobode medija, slobode izražavanja i govoru mržnje, kao i dosadašnjoj saradnji Institucije ombudsmena sa civilnim društvom, što uključuje ne samo nevladine organizacije nego i akademsku zajednicu i medije.

Sagovornici su ovom prilikom razmotrili i moguće modalitete saradnje naročito u procesu izvještavanja prema međunarodnim tijelima, obuku osoblja, projekte za jačanje kapaciteta Institucije i zajedničkih aktivnosti na području promocije ljudskih prava.

Sastanak je protekao u konstruktivnoj atmosferi i međusobnoj razmjeni informacija, uz obostrano iskazanu spremnost za nastavak i jačanje saradnje.Latest publications


The Institution of Human Rights Ombudsman of Bosnia and Herzegovina  © 2023    |    Site Map