Jezik/Језик/Language:
Ugrožena su Vam prava?
Popunite i pošaljite obrazac
Foto galerija
svakodnevnih aktivnosti...
Pretraga web stranice:

Aktivnosti Ombudsmena | 21.09.2023

Ombudsmeni dr. Jasminka Džumhur i dr. Nevenko Vranješ u Rimu na Međunarodnoj konferenciji ombudsmena

Ombudsmeni dr. Jasminka Džumhur i dr. Nevenko Vranješ u Rimu na Međunarodnoj konferenciji ombudsmenaOmbudsmeni dr. Jasminka Džumhur i dr. Nevenko Vranješ u Rimu na Međunarodnoj konferenciji ombudsmena

Ombudsmeni Bosne i Hercegovine dr. Jasminka Džumhur i dr. Nevenko Vranješ učestvuju na Međunarodnoj konferenciji ombudsmena, koja se održava u Rimu od 21. do 22. septembra 2023. godine.

Na konferenciji ombudsmen dr. Nevenko Vranješ će se obratiti učesnicima na temu: “Zaštita ljudskih prava u složenim državama – Primjer BiH“, dok će ombudsmenka dr. Jasminka Džumhur izlagati na temu: „Ljudska prava u globalnoj krizi“.

Konferencija predstavlja izvanrednu priliku za ombudsmene iz cijelog svijeta da razgovaraju o zajedničkim pitanjima, razmijene najbolje prakse i iskustva, te promovišu međusobnu saradnju.

Domaćin konferencije je predsjednik Nacionalne koordinacije italijanskih ombudsmena i ombudsmen regije Lacio, dr. Marino Fardelli.

Učesnici ove dvodnevne konferencije su ombudsmeni iz italijanskih regija i autonomnih pokrajina, kao i međunarodni ombudsmeni, te ostali stručnjaci sa nacionalnog i međunarodnog nivoa.Aktuelne publikacije


Institucija ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine  © 2024    |    Mapa stranice