Jezik/Језик/Language:
Your rights are violated?
Fill & Send Application Form
Photo albums
of everyday activities...
Website search:

Ombudsman's Activities | 21.09.2023

Ombudsmeni dr. Jasminka Džumhur i dr. Nevenko Vranješ u Rimu na Međunarodnoj konferenciji ombudsmena

Ombudsmen dr. Jasminka Džumhur and others. Nevenko Vranješ in Rome at the International Conference of OmbudsmenOmbudsmen dr. Jasminka Džumhur and others. Nevenko Vranješ in Rome at the International Conference of Ombudsmen

Ombudsmeni Bosne i Hercegovine dr. Jasminka Džumhur i dr. Nevenko Vranješ učestvuju na Međunarodnoj konferenciji ombudsmena, koja se održava u Rimu od 21. do 22. septembra 2023. godine.

Na konferenciji ombudsmen dr. Nevenko Vranješ će se obratiti učesnicima na temu: “Zaštita ljudskih prava u složenim državama – Primjer BiH“, dok će ombudsmenka dr. Jasminka Džumhur izlagati na temu: „Ljudska prava u globalnoj krizi“.

Konferencija predstavlja izvanrednu priliku za ombudsmene iz cijelog svijeta da razgovaraju o zajedničkim pitanjima, razmijene najbolje prakse i iskustva, te promovišu međusobnu saradnju.

Domaćin konferencije je predsjednik Nacionalne koordinacije italijanskih ombudsmena i ombudsmen regije Lacio, dr. Marino Fardelli.

Učesnici ove dvodnevne konferencije su ombudsmeni iz italijanskih regija i autonomnih pokrajina, kao i međunarodni ombudsmeni, te ostali stručnjaci sa nacionalnog i međunarodnog nivoa.Latest publications


The Institution of Human Rights Ombudsman of Bosnia and Herzegovina  © 2024    |    Site Map