Jezik/Језик/Language:
Ugrožena su Vam prava?
Popunite i pošaljite obrazac
Foto galerija
svakodnevnih aktivnosti...
Pretraga web stranice:

Aktivnosti Ombudsmana | 21.09.2023

Ombudsmаni dr. Jasminka Džumhur i dr. Nevenko Vranješ u Rimu na Međunarodnoj konferenciji ombudsmena

Ombudsmаni dr. Jasminka Džumhur i dr. Nevenko Vranješ u Rimu na Međunarodnoj konferenciji ombudsmenaOmbudsmаni dr. Jasminka Džumhur i dr. Nevenko Vranješ u Rimu na Međunarodnoj konferenciji ombudsmena

Ombudsmani Bosne i Hercegovine dr. Jasminka Džumhur i dr. Nevenko Vranješ učestvuju na Međunarodnoj konferenciji ombudsmana, koja se održava u Rimu od 21. do 22. rujna 2023. godine.

Na konferenciji ombudsman dr. Nevenko Vranješ će se obratiti učesnicima na temu: “Zaštita ljudskih prava u složenim državama – Primjer BiH“, dok će ombudsmenka dr. Jasminka Džumhur izlagati na temu: „Ljudska prava u globalnoj krizi“.

Konferencija predstavlja izvanrednu prigodu za ombudsmane iz cijelog svijeta da razgovaraju o zajedničkim pitanjima, razmijene najbolje prakse i iskustva, te promovišu međusobnu suradnju.

Domaćin konferencije je predsjednik Nacionalne koordinacije italijanskih ombudsmana i ombudsman regije Lacio, dr. Marino Fardelli.

Učesnici ove dvodnevne konferencije su ombudsmani iz italijanskih regija i autonomnih pokrajina, kao i međunarodni ombudsmani, te ostali stručnjaci sa nacionalnih i međunarodnih razina.Aktuelne publikacije


Institucija ombudsmana za ljudska prava Bosne i Hercegovine  © 2023    |    Mapa stranice