Jezik/Језик/Language:
Ugrožena su Vam prava?
Popunite i pošaljite obrazac
Foto galerija
svakodnevnih aktivnosti...
Pretraga web stranice:

Aktivnosti Ombudsmena | 30.11.2023

Ombudsmen dr. Nevenko Vranješ na konferenciji o reformi javne uprave

Ombudsmen dr. Nevenko Vranješ na konferenciji o reformi javne upraveOmbudsmen dr. Nevenko Vranješ na konferenciji o reformi javne uprave

Ombudsmen Bosne i Hercegovine dr. Nevenko Vranješ učestvovao je u radu regionalne konferencije pod nazivom “Dvije decenije reforme javne uprave u Bosni i Hercegovini – (ne)naučene lekcije“, koja je održana u četvrtak, 30. novembra 2023. godine u Sarajevu.

Na konferenciji se diskutovalo o dostignućima dosadašnjeg procesa reforme javne uprave, sa posebnim fokusom na naučene lekcije te razmotreni naredni koraci u svjetlu predstojeće faze procesa pridruživanja EU.

Ombudsmen Vranješ se obratio učesnicima konferencije iznoseći iskustva Institucije u ostvarivanju prava na dobru upravu u BiH.

Konferenciji su prisustvovali relevantni stručnjaci predstavnici institucija na svim nivoima vlasti u BiH, predstavnici međunarodne zajednice, organizacija civilnog društva, akademske zajednice i medija.

Konferenciju je organizovao Transparency International u Bosni i Hercegovini (TI BiH), u saradnji sa Uredom koordinatora za reformu javne uprave (PARCO), uz podršku Švedske.Aktuelne publikacije


Institucija ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine  © 2024    |    Mapa stranice