Jezik/Језик/Language:
Your rights are violated?
Fill & Send Application Form
Photo albums
of everyday activities...
Website search:

Ombudsman's Activities | 30.11.2023

Ombudsmen dr. Nevenko Vranješ na konferenciji o reformi javne uprave

Ombudsman dr. Nevenko Vranješ at the conference on public administration reformOmbudsman dr. Nevenko Vranješ at the conference on public administration reform

Ombudsmen Bosne i Hercegovine dr. Nevenko Vranješ učestvovao je u radu regionalne konferencije pod nazivom “Dvije decenije reforme javne uprave u Bosni i Hercegovini – (ne)naučene lekcije“, koja je održana u četvrtak, 30. novembra 2023. godine u Sarajevu.

Na konferenciji se diskutovalo o dostignućima dosadašnjeg procesa reforme javne uprave, sa posebnim fokusom na naučene lekcije te razmotreni naredni koraci u svjetlu predstojeće faze procesa pridruživanja EU.

Ombudsmen Vranješ se obratio učesnicima konferencije iznoseći iskustva Institucije u ostvarivanju prava na dobru upravu u BiH.

Konferenciji su prisustvovali relevantni stručnjaci predstavnici institucija na svim nivoima vlasti u BiH, predstavnici međunarodne zajednice, organizacija civilnog društva, akademske zajednice i medija.

Konferenciju je organizovao Transparency International u Bosni i Hercegovini (TI BiH), u saradnji sa Uredom koordinatora za reformu javne uprave (PARCO), uz podršku Švedske.Latest publications


The Institution of Human Rights Ombudsman of Bosnia and Herzegovina  © 2024    |    Site Map