Jezik/Језик/Language:
Ugrožena su Vam prava?
Popunite i pošaljite obrazac
Foto galerija
svakodnevnih aktivnosti...
Pretraga web stranice:

Aktivnosti Ombudsmena | 07.12.2023

Ombudsmen dr. Nevenko Vranješ na Akademiji ljudskih prava/demokratije

dr. Nevenko Vranješ, ombudsmendr. Nevenko Vranješ, ombudsmen

Ombudsmen Bosne i Hercegovine dr. Nevenko Vranješ učestvuje na “Akademiji ljudskih prava/demokratije – horizontalni edukativni pristup“, koja se održava u periodu od 7. do 8. decembra 2023. godine na Vlašiću kao panelista i tom prilikom će se obratiti Akademiji na temu postupaka i iskustava u radu Institucije ombudsmena.

Akademija nudi polaznicima jedinstvenu priliku za razmjenu znanja i iskustava, umrežavanje i saradnju, sa ciljem osnaživanja pojedinaca, zajednica i organizacija da postanu zagovornici ostvarivanja ljudskih prava i demokratije.

Ovo je ujedno prilika za uspostavljanje redovnog kanala za dijalog, koji promoviše pristup zasnovan na ljudskim pravima, rodnu analizu konteksta, zagovaranje i praćenje ostvarivanja prava ranjivih grupa.

Učesnici će pohađati trodnevni trening koji će uključivati predavanja, radionice, diskusiju i raspravu na temu ljudskih prava i demokratije, te prezentovanje iskustava organizacija civilnog društva/zaštitnika ljudskih prava i predstavnika javnih institucija.

Akademija je organizovana u okviru projekta „Inicijativa za ljudska prava i antidiskriminaciju ugroženih grupa“, koji u Bosni i Hercegovini implementiraju LIR Civilno društvo (LIR CD) i Arbeiter- Samariter- Bund Deutschland e.V. (ASB), uz finansijsku podršku Evropske unije.Aktuelne publikacije


Institucija ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine  © 2024    |    Mapa stranice