Jezik/Језик/Language:
Ugrožena su Vam prava?
Popunite i pošaljite obrazac
Foto galerija
svakodnevnih aktivnosti...
Pretraga web stranice:

Aktivnosti Ombudsmena | 14.05.2024

Ombudsmenka dr. Jasminka Džumhur na sastanku Upravnog odbora PRO-FREX za zapadni Balkan

Horizontal facility za zapadni Balkan i TurskuHorizontal facility za zapadni Balkan i Tursku

Ombudsmenka Bosne i Hercegovine dr Jasminka Džumhur kao članica Upravnog odbora HF 43 akcija: Zaštita slobode izražavanja i medija na zapadnom Balkanu (PRO-FREX) učestvovala je na prvom sastanku Upravnog odbora za zapadni Balkan, koji je održan online u utorak, 14. maja 2024. godine.

Program „Horizontalni mehanizam za zapadni Balkan i Tursku„ (Horizontalni mehanizam III) je projekat saradnje Evropske unije i Vijeća Evrope za jugoistočnu Evropu. U ovoj fazi Horizontalnog mehanizma, nastaviće da pruža podršku institucijama iz zemalja korisnica u sklopu HF III u prioritetima u oblasti slobode izražavanja u skladu sa evropskim standardima.

Ova akcija ima za cilj da se to postigne tako što će se napori koncentrisati na nekoliko vrsta aktivnosti, kao što su zakonski i operativni okviri u oblasti slobode izražavanja, pristupa informacijama i zaštita podataka, zaštita i sigurnost novinara, kao i strateške tužbe protiv učešća javnosti (SLAPP), te izgradnja kapaciteta institucija i saradnja sa relevantnim organizacijama civilnog društva.Aktuelne publikacije


Institucija ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine  © 2024    |    Mapa stranice