Jezik/Језик/Language:
Your rights are violated?
Fill & Send Application Form
Photo albums
of everyday activities...
Website search:

Ombudsman's Activities | 30.05.2024

Ombudsmen dr Nevenko Vranješ održao sastanak s predstavnicima Udruženja „Otaharin"

Human Rights Ombudsman of Bosnia and HerzegovinaHuman Rights Ombudsman of Bosnia and Herzegovina

Ombudsmen Bosne i Hercegovine dr Nevenko Vranješ primio je danas u sjedištu Institucije ombudsmena BiH u Banjaluci predstavnike Udruženja "Centar za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja Otaharin" iz Bijeljine.

Na ovom sastanku predstavljene su aktivnosti pomenute nevladine organizacije koja funkcioniše od 2005. godine i aktivno se bori protiv diskriminacije i anticiganizma, a posebno nove usluge koja je uspostavljena u okviru Dnevnog centra "Otaharin" - antidiskriminacionog punkta.

Ombudsmen Vranješ je tom prilikom upoznao sagovornike o naporima koje Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH, kao centralna institucija za zaštitu od diskriminacije, poduzima na eliminaciji svih oblika diskriminacije i podsjetio na preporuke koje su sastavni dio specijalnog izvještaja pripremljenog od strane ove institucije o položaju Roma u Bosni i Hercegovini.

Učesnici sastanka su se saglasili o važnosti saradnje Institucije ombudsmena i organizacija civilnog društva, a sve u cilju boljeg razumijevanja problema koji se javljaju i razvoja inovativnih rješenja koja će koristiti građanima.Latest publications


The Institution of Human Rights Ombudsman of Bosnia and Herzegovina  © 2024    |    Site Map