Jezik/Језик/Language:
Ugrožena su Vam prava?
Popunite i pošaljite obrazac
Foto galerija
svakodnevnih aktivnosti...
Pretraga web stranice:

Aktivnosti Ombudsmena | 13.06.2024

Ombudsmen dr. Nevenko Vranješ u Beogradu na Međunarodnoj konferenciji o zaštiti životne sredine

Ombudsmen dr. Nevenko Vranješ u Beogradu na Međunarodnoj konferenciji o zaštiti životne sredineOmbudsmen dr. Nevenko Vranješ u Beogradu na Međunarodnoj konferenciji o zaštiti životne sredine

Ombudsmen Bosne i Hercegovine dr Nevenko Vranješ, na poziv Zaštitnika građana/ombudsmena Republike Srbije, učestvuje na Međunarodnoj konferenciji „Zajedničkim naporima ka zdravoj životnoj sredini: uloga i značaj institucija ombudsmana“ koja se održava u Beogradu, 13. i 14. juna 2024. godine. Konferencija je organizovana uz podršku Misije OSCE-a u Srbiji.

Ombudsmen Vranješ na konferenciji učestvuje kao jedan od panelista na panel diskusiji pod nazivom: „Zaštita prava na zdravu životnu sredinu: uloga i značaj institucija ombudsmena“.

Cilj ove konferencije je da se ukaže na najaktuelnije izazove i ponude rješenja kroz razmjenu iskustava i primjera dobre prakse u oblasti zaštite životne sredine.

Konferencija će okupiti predstavnike institucija ombudsmena širom Evrope, predstavnike organa javne vlasti, pravosuđa, akademske i poslovne zajednice, organizacija civilnog društva i medija.Aktuelne publikacije


Institucija ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine  © 2024    |    Mapa stranice