Jezik/Језик/Language:
Ugrožena su Vam prava?
Popunite i pošaljite obrazac
Foto galerija
svakodnevnih aktivnosti...
Pretraga web stranice:

Aktivnosti Ombudsmena | 24.06.2024

Sastanak ombudsmena dr. Nevenka Vranješa sa šeficom Kancelarije Misije OSCE-a u Banjaluci

Sastanak ombudsmena dr. Nevenka Vranješa sa šeficom Kancelarije Misije OSCE-a u BanjaluciSastanak ombudsmena dr. Nevenka Vranješa sa šeficom Kancelarije Misije OSCE-a u Banjaluci

Ombudsmen Bosne i Hercegovine dr Nevenko Vranješ razgovarao je danas u Sjedištu Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH sa šeficom Terenske kancelarije Banja Luka Misije OSCE-a u BiH Sabrinom Schirmer.

Tom prilikom razgovaralo se o unapređenju i nastavku saradnje Institucije ombudsmena i Terenske kancelarije OSCE-a na temelju uspješne saradnje koja je ostvarena u prethodnom periodu.

Tokom razgovora, sagovornici su u razmijenili informacije o trenutnim i planiranim aktivnostima iz svog djelokruga rada, te razmijenili mišljenja o aktuelnim temama iz oblasti vladavine prava i zaštite ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Ombudsmen Vranješ je upoznao Schirmer sa načinima rješavanja glavnih izazova, te očekivanjima za naredni period.

Zajednički je ocijenjeno da će se dosadašnja uspješna saradnja nastaviti i u narednom periodu, kroz otvoren dijalog o zajedničkim očekivanjima i potrebama.

Na današnjem sastanku prisustvovali su i pomoćnik Ombudsmena dr. Predrag Raosavljević kao i službenica za ljudska prava OSCE-a Brankica Tešanović.Aktuelne publikacije


Institucija ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine  © 2024    |    Mapa stranice